10 Eylül 2012

SANATORIUM Galeri - YAĞIZ ÖZGEN - tayf / spectrum



YAĞIZ ÖZGEN 

Tayf / Spectrum 

13 Eylül - 20 Ekim 2012

basın bülteni

Türkiye’nin önemli genç sanatçılarından Yağız Özgen’in “Tayf/Spectrum” sergisi 13 Eylül - 20 Ekim 2012 tarihleri arasında Sanatorium’da izleyici ile buluşacak.

Yağız Özgen’in ikinci kişisel sergisinde, eşitlik, bütün-parça ilişkisi ve modülerlik gibi halleri yapısında bulunduran tüm sistemlere uygulanabilecek dijital dilin doğasını simüle etmektedir. Amacının yeni teknolojilerle şekillenmiş olan imge dünyada yeni bir ikonografi yaratmak olmadığını, daha çok başta dijital olmak üzere dilin oluşum süreçlerini ortaya koymak olduğunu belirten sanatçı; tekno endüstriyel kültürde insanın günlük yaşamını klasik sanat biçimi olan yağlı boya tablolara taşıyor.

İnsan yaşamının artık vazgeçilmezi olan bilgisayar ekranlarını yağlı boya tablolara taşıyan sanatçı insanın dijital yaşam dünyasındaki doğal yaşam alanlarını da dijital ekranlarda oluşturarak, “temelde herhangi bir şeyi, o şey haline getiren oluşum kurallarını görünür kılarken resmin basit ilkelerini dijital dilin süreksiz yapısı üzerinde yeniden inşa ettiğini” söylüyor.

Sergide bulunan çalışmalar, bilgisayarların belirli komut kümesine bağlı şekilde işleyen yapısına gönderimde bulunurken, aynı zamanda izlenmekte olan imgenin kendi ilkelerini açıklıkla ortaya koymaktadır. Sergi de gerek makro ölçekte gerekse mikro ölçekte kuralları belirlenmiş bir yan yana gelişler kümesinin bizzat kendisi problem edinilmektedir.

“Tayf/Spectrum” sergisi 13 Eylül 20 Ocak 2012 tarihlerinde Sanatorium'da izlenebilir.

press release

Yağız Özgen’s second solo exhibition “Tayf” meets the audience between September 13 – October 20, 2012 at Sanatorium.

Making reference to the structure of computers which function based on certain instruction set, the works in the exhibition bring to the fore the principles followed by units – that constitute a thing – when adjoining to each other, or the formation rules of the whole, rather than the units themselves or the whole itself obtained. These works simulate the nature of the digital language applicable to all systems containing in their body conditions such as equality, whole/piece relation and modularity, and manifest the formation processes of, particularly the digital, language.
Indicating that his principle aim is not to create a new iconography in the image world shaped by new technologies, the artist states that “basically, he reconstructs the basic principles of painting onto the discontinuous structure of the digital language while bringing into view the formation rules that generate a thing in the way it is.”

Yağız Özgen’s exhibition “Tayf/Spectrum” is open to visit at Sanatorium between September 13 – October 20, 2012.

SANATORIUM Galeri

Asmalı Mescit Mah. Asmalı Mescit Sk. No: 32/A
Beyoğlu / İstanbul

Tel: 0212 293 67 17



FACEBOOK >> 

Open

Tuesday-Saturday
11:00 – 19:00

Thursday
11:00-20:30